Schrijfster
Archief
Social Media
Radio fragmenten


Beluister het interview van 8 juli jl.dat Peter van den Hout met mij had op Radio Gelderland.
Het fragment staat tussen 11.00 en 12.00 uur en begint bij 43.50 en loopt uit tot en met de Supremes (in ieder geval 56.47)


radiofragment uit het VPRO-programma OVT
van 9-11-2011, waarin een deel van mijn verhaal
'Niet met een knal, maar met een jammerklacht' werd voorgelezen.

Zeg het voort

Mijn verhalen die prijzen wonnen

 • Klik op de onderstreepte woorden en je kunt het verhaal lezen of het radiofragment horen.
 • december 2017. Ik won de tweede prijs met mijn verhaaltje Fabelachtig in de schrijfwedstrijd van Vogelbescherming Nederland.
 • oktober 2017. Mijn verhaal De Vloedgolf staat in de bundel Droomverhalen uitgegeven bij uitgeverij aquaZZ. Te koop voor 19,95.
 •  september 2016: Smart-story van 50 woorden in de wedstrijd van de Querido Academie. Gezelschap.
 • Tijdens het programma OVT van de VPRO werd mijn korte verhaal: Niet met een knal, maar met een jammerklacht voorgelezen. Thema: Tien jaar na 11 september 2001. Beluister radiofragment
 • Twee korte verhalen: Een nieuw vriendinnetje en Vriendje, afgedrukt in het boek Vrienden waren ze bij Uitgeverij Kontrast (schrijfwedstrijd 2012).
 • Mijn verhaal De zakken van Sinterklaas werd opgenomen in het boek Sinterklaasgeheimen van Martijn J. Adelmund, dat in 2011 is verschenen.
 • Ik won een schrijfwedstrijd uitgeschreven door Vrouwenthrillers.nl in samenwerking met Uitgeverij De Crime Compagnie met mijn verhaal Happy Hours, een erotisch thrillerverhaal. De bundel Verleiding waarin het is opgenomen, verscheen 1 juni 2013. De bundel stond weken in de TOP-60 van de CPNB; er werden er vijftienduizend van verkocht. Enkele opmerkingen van de jury: “Humor, goedgeschreven, compleet.” “Goed geschreven, met een heel eigen toon. Vlot en voortrazend verhaal, goede personages en duidelijke setting.” “Leuk om een flink handelend en slim hoofdpersonage te treffen.
 • Mijn verhaal Vuurwerk werd tweede in 2013 bij de Literaire prijs van Wageningen750. Juryrapport: “Een knap geschreven en ontroerend verhaal. Gedurfd van de schrijfster om zo’n zwaar beladen onderwerp te koppelen aan het thema feest. Integer behandeld, in heldere en toegankelijke taal. Voor elke lezer herkenbaar en invoelbaar. We zien een schurend contrast tussen feestgedruis en ‘langzaam wegglippen’ van een mensenleven. ‘Uur na uur zaten mijn vader en ik, hand in hand. Langzaam werd het buiten donker.’ Literair vuurwerk.”
 • Mijn reisverhaal Naar het paradijs en verder… werd opgenomen in de bundel Ik zoek een reisgenoot. Deze bundel met de 30 beste reisverhalen werd uitgegeven door City2cities te Utrecht in het kader van de Internationale Literatuurdagen in April 2013.
 • Meer verhalen op:

Lees hier mijn kort verhaal l’Enfer